Erfaringer

 

“En aha-oplevelse!”

“Gud, er det virkelig sådan?”

“Det anede jeg ikke – nu er der nogle brikker der falder på plads…”

De tre sætninger hører vi ofte når vi har været ude og holde foredrag for arbejdspladser, foreninger eller borgere. På vores foredrag sætter vi en ære i at give jer et neutralt og grundigt billede af, hvordan det er at vokse op i en anden kultur for derefter at bosætte sig i det moderne Danmark.

Institut for Integration har flere års erfaring med at løse opgaver, der spænder bredt fra udvikling af integrationspolitik til temadage og uddannelsesforløb:
Rådgivning – Undervisning – Kursus – træning – Coaching – Foredrag

Uanset om du vil have et kort boost eller en længere strategisk forløb med målbare adfærdsændringer, så har vi ekspertisen.

Vi arbejder med kulturmødet der gør en forskel. Hos os får du værdiskabende viden og værktøjer, så du kan optimere relationen mellem borgeren og medarbejderen. Vi skaber bedre dialog med borgere med anden etnisk baggrund end dansk.
Institut for Integration har arbejdet sammen med en bred vifte af arbejdspladser, bl.a. kommuner, politi, folkeskoler, gymnasier og NGO’er, som alle har haft deres specifikke udfordringer med integration.

Vi vil gerne høre om jeres udfordringer omkring mødet borgere med anden etnisk baggrund, så vi sammen kan tilpasse et kursus eller forløb til jeres behov.

Nedenfor kan I finde nogle konkrete eksempler på vores arbejde:

Strategi – Sønderborg Kommune

I Sønderborg Kommune udarbejdede vi en analyse af kommunens integrationspolitik på daginstitutionsområdet af børneinstitutioner, og anbefalinger til nye tiltag og justeringer til kommunens integrationspolitik. Uddannelsesforløb af ca. 100 ledere og medarbejdere inden for børneinstitutionsområdet

Uddannelsesforløb – Asylcenter

I Asylcenter Hanstholm afholdte vi et uddannelsesforløb for samtlige ansatte om ledelse og kulturmødet i praksis.

Undervisning – Politiskolen

På Politiskolen har vi undervist i kultursociologi; baggrundsviden om kultur, religion, normer og værdier.

Temadag – Slagelse Kommune

I Slagelse Kommune har vi afholdt en temadag for hele ældreområdet med titlen “Mødet med nydanske ældre”.

Tal med os

Hør mere om hvordan vores ekspertise kan komme dig til gode

Institut for integration