Om Institut for Integration

Institut for Integration er et privat konsulentfirma stiftet af Esma Birdi i 2001. Vi arbejder med både private og offentlige virksomheder for at fremme kulturel forståelse. Indenfor det offentlige system arbejder vi med kommunale og sociale projekter, blandt andet i sundhedssystemet, retsvæsnet og uddannelsessystemet. Formålet er at lette de offentligt ansattes arbejde i et multikulturelt miljø, og derved optimere samarbejdet med borgere med anden kulturel, etnisk og religiøs baggrund.

Vi arbejder aktivt med at fremme demokrati og medborgerskab, samt styrke inklusion og integration.

Instituttet afholder kurser og workshops målrettet både professionelle indenfor integrationsområdet, og afholder også kurser og workshops målrettet flygtninge og immigranter om emner som demokratisk kultur, radikalisering og social kontrol. Vi rådgiver desuden ministerier og offentlige institutioner, og arbejder tæt sammen med relevante danske organisationer såsom Dansk Kvindesamfund og Røde Kors, samt politi, Integrationsministeriet, byråd og sociale myndigheder.

Efter mange års arbejde som selvstændigt konsulent firma, har Institut for Integration nu så megen viden og erfaring, at det er blevet tid til at videreudvikle vores mange projekter og idéer. Vi arbejder for tiden på højtryk med at styrke virksomhedens position, så det bliver muligt at yde en endnu større indsats for integrationen i Danmark.

Esma Birdi

Esma BirdiEsma er født i Tyrkiet og har boet i Danmark siden 1972. Hun er gift og har tre børn.

Hun påtager sig stadigvæk tolkeopgaver i tyrkisk og dansk – primært i det offentlige system. Dette har givet hende en stor indsigt i, hvordan mødet mellem etniske minoriteter og det offentlige system fungerer.

Hendes store erfaring indenfor integrationsområdet gør hende til en værdifuld og professionel rådgiver. Esma underviser, skriver bøger om integration, coacher og udarbejder helhedsorienterede handleplaner om integration for institutioner, skoler og kommunale virksomheder.

Esma har et bredt kendskab i at undervise i kulturforståelse og kommunikation mellem mennesker, der har en anden referenceramme end dansk. Hun har et stort fagligt og privat netværk, hvilket gør det muligt for hende at samarbejde bredt

 

Kontakt

Esma Birdi
Direktør og stifter af Institut for Integration
Telefon: +45 26 71 67 31
E-mail: esma@inin.dk

Anerkendelser

Esma er anerkendt og respekteret som konsulent, et resultat af mange års engagement og hårdt arbejde inden for integrationsområdet:

Venstres Frihedspris
I 2003 blev Esma Birdi tildelt Venstres Frihedspris i forbindelse med hendes store arbejde for at sætte fokus på undertrykkelsen af kvinder med anden etnisk baggrund i forbindelse med tvangsægteskaber.

Optagelse i Kvindernes Blå Bog
I 2011 blev Esma Birdi optaget i Kvindernes Blå Bog.

Kraks Blå Bog
Fra 2016 er Esma Birdi optaget i Kraks Blå Bog.

Udgivelser

Esma Birdi – et liv i to verdener
2005 Gyldendal
Esma Birdi og Anne Lønstrup

Integration af børn i alderen 0 – 16 år
2007 Dansk Kvindesamfund
Esma Birdi

Podcasten “God integration”
2020-

Ansvarsområder

  • Rådgivning om integration
  • Undervisning
  • Foredrag
  • Produktudvikling

Baggrund

2006 Opretter Institut for Integration
2001 Starter som selvstændig konsulent på integrationsområdet
1990 Tolk i Tyrkisk fra Handelshøjskolen i København
1983 Kontoruddannet